Beauty Blog

Kunnen je wimpers groeien door de juiste verzorging?
Het antwoord hierop is ja! Het verzorgen van je huid, haar en nagels is een dagelijkse routine.
Wanneer je dit niet bijhoudt merk je zelf al snel dat de conditie hiervan snel achteruit gaat.
Je krijgt bijvoorbeeld meer onzuiverheden en droogheid wanneer je je huid niet goed reinigt, en verzorgt.
Je haar wordt slapper en voelt erg droog aan. En ga zo maar door.
Tegenwoordig bestaan er al verschillende middelen om dit tegen te gaan.
Zo heb je bijvoorbeeld, verzorgingslotions, maskers, oliën en zelfs vitamines om de groei en de verzorging te stimuleren.
Maar toch worden de wimpers nog vaak vergeten of weten vele niet dat een goede verzorging je wimpers gezond houd en stimuleert ze langer en sterker te laten groeien.
Reinigen
Voor een goede verzorging van je wimpers is het zeer belangrijk om je wimpers goed te reinigen. Draag je overdag make-up? Haal deze er dan altijd af voordat je gaat slapen. Je huid goed reinigen voor het slapen gaan voorkomt allerlei huidproblemen. Om te voorkomen dat je wimpers uitdrogen en (af)breken is het verzorgen van je wimpers voor je gaat slapen erg belangrijk. Verwijder de mascara voorzichtig. Ga niet hard wrijven, maar beweeg juist rustig van je wimperrand over je wimpers naar de wimperpuntjes. Zo voorkom je dat je wimpers uitvallen en helpt ook meteen bij het voorkomen van lijntjes en rimpeltjes. Een reiniging op oliebasis werkt hiervoor ook altijd goed. De olie zorgt ervoor dat het verwijderen van de mascara veel makkelijker wordt.
Verzorg je wimpers van binnenuit
Je wimpers verzorgen doe je ook van binnenuit. Huid en haar weerspiegelen je gezondheid. Voor volle en lange wimpers is het belangrijk om voldoende water te drinken. Ook helpt het om producten met vitamine D, zoals vette vis en eieren te eten. Deze vitamine is belangrijk voor de haargroei van je wimpers. Vitamine B helpt ook, het maakt je wimpers sterker. Zet dus snel peulvruchten, bananen en brood op je menu!
Gebruik een olie of serum
Wanneer je wimpers droog zijn, zijn ze sneller breekbaar. Hierdoor kunnen wimperharen zelfs eerder uitvallen. Om dit te voorkomen kun je olie of serum gebruiken wat ervoor zorgt dat de wimpers de juiste voeding krijgen en deze voller en sterker kunnen groeien. Tegenwoordig bestaan er al veel serums en oliën op de markt die je hiermee kunnen helpen. Hieronder vind je een kleine overzicht.

Serums
- Revitalash Advanced Wimperserum € 109,-
- Superlash wimperserum Kruidvat € 9,99

Oliën
- Castorolie
- Olijfolie
- Kokosolie

Een goedkope alternatief is Vaseline. Dit product is niet voor niets al vele jaren populair. Breng dagelijks in de avond wat vaseline aan op je (schone)wimpers met een wattenstaafje of met een schoon mascara borsteltje en reinig het de volgende ochtend met een milde oogmake-up reiniger. Het duurt even voor je resultaat ziet, maar de langere en dikkere wimpers die je hierdoor krijgt, zijn het zeker waard!